torsdag 7. november 2013

Tur til Tula


Tur til Tula torsdag 7.november 2013.

Hei, jeg og Erna er i Russland og skulle dra med tog til Tula.

Vi gikk på toget og klokken var 13:15. Toget gikk sydover til vi er fremme
i Tula. Når vi var ca.10km fra Tula stopper toget og konduktøren sier
«alle må gå av toget på grunn av feil med motoren». Så kom en ung
mann ut av toget, han fulgte alle som var ombord til en bussholdeplass ved veien.
Etter noen minutters ventetid kom en buss, når alle var inni bussen var det ganske trangt der. Så endelig var vi fremme i Tula. Der fikk vi gratis opphold på et hotell fordi vi måtte ta bussen i en mil.     
Nå er vi i kommet fram til byen Tula i dag skal vi besøke våpenmuseumet. ”Jaktgevær: i historiens kikkert” er navnet på utstillingen vi skal på. Vi tror det blir spennende.
Når vi kom inn i museumet måtte vi snakke laft, fortalte guiden oss.
 
 Det var mange i vår guidgruppe ca.16 stykk. Det var mange utstilte gevær nesten overalt. Det var en spennende tur. Så skjedde det noe, en dame i gruppa vår besvimte. Da ble det full kaos, jeg tror det var guiden som var mest stressa.
Vi ble også litt stressa men vi kunne jo ikke gjøre så mye fordi ingen av oss to var leger. Det sto en klynge rundt damen, så hørte vi en høy sirene det var sykebilen. Det sprang to sterke menn med syketralle bort til klyngen, og damen ble tatt med sammen med to bekjente.
 
 Etter litt dramatikk kom vi videre i den guidete turen. Jens syntes det var litt mer spennende med våpen en Erna kan man vel si.