mandag 23. oktober 2017

moskva

I dag har vi besøkt  eVasilij-katedralenn kirke som ligger mellom Den røde plass og Moskvaelven i Moskva i Russland.

tilbakereisen til Moskva

Nå sitter vi på toget tilbaket til Moskva. Det snør skikkelig her vi sitter på toget, det spruter snø ut av skyene og dasker mot ruta. Snømåkern er festet forran på toget. Vi fikk vite at i Moskava er det blitt ekstremt snøvær, så det blir litt av en utfordring å komme seg til hotellet. Det er bare en time til vi er fremme i Moskva.

Vi er framme i moskva å hjelper taxien vi skal ta tilbaklet til det hotellet vi har bocket. Men problemet er at taxien har kjørt seg fast i snøen. Vi holt på i ca. en halv time. Men vi fikk den ut til slutt.
Vi kjører sammen et vennepar i taxien, de er veldig hyggelige. Det varte ikke lenge før vi ikke kunne kjøre lenger, så vi måtte stoppe å vente på at brøytebilen kom. Det tokk lang tid så John(mannen i venneparret) våget seg ut til buttikken 20meter til venstere for taxien. Han kom tilbaket etter 15min, med kakao, pølser og varme BOLLER! Det var syyyyyykt godt. Det begynte å bli kaldt i taxien. Vi pakket oss inn i alle klærene vi hadde.

Det begynte å bli natt i Moskva, og ingen brøytebil hadde kommet ennå. Vi var slitene etter togturen så vi la oss.
Nå har vi ståttopp og det er iiiiiiiiizzzzkaldt i taxien. Tro meg det er ikke delig å våkne når det er iiiiizzzzkaldt, du føler at du er en rusten og knirkete robbot. Taxisjoføren sa at de fleste vegene er stengt,  men den veien vi skal ta er open og brøytet.