torsdag 31. oktober 2013

!. dag i Russland

I dag er vi i Russland. Vi har spist frokost på hotellet vårt i hovedstaden Moskva. Hotellet koster
33836.68RUB (1nok = 6,48rub) Det er et flott 5 stjernes hotell.Bilde av Peter I Hotel, Moskva

Det er et det er et flott bad også. God mat er det 6 kokker på kjøkkenet som lager.

Bilde av Peter I Hotel, Moskva
Bilde av Peter I Hotel, Moskva

tirsdag 29. oktober 2013

fakta om Russland

Russland, offisielt Den russiske føderasjon, er et land i det nordlige Eurasia. Russland er med sine drøye 17 000 000 km² verdens største land og dekker en åttendedel av verdens landmasse.
hovedstaden er Moskva, og presidenten er Vladimir Putin. Det er  143,5 mill innbygere i Russland.

Stor storm i går.

I går var det en forferdelg storm, det blåste som bare det. Så flyturen ble avlyst. Men i da skal vi fly til Russland. ( : Internettet bled HELDIGVIS repparert i dag morges. Vi måtte holde oss inne hele gårsdagen, det var litt kjederlg men vi fikk spilt litt brettspill.

mandag 28. oktober 2013

shopping Oxford street

 I dag er det vår siste dag i London. Vi har tenkt til å shoppe i Oxford st. Erna skal ivertfall kjøpe litt klær, kanskje Jens også finner noe. 9,52768kr er et pund. Oxford st. er den mest kjente shopping gaten i London.

Fish`n`chips ( :

I dag spiser vi fish`n`chips. Fish'n'chips var fiskernes mat, men ble britenes nasjonalrett.
I kystbyene på de britiske øyer pleide fiskerne å steke fisk i havna.
På midten av 1800-tallet ble fisken servert med friterte poteter, og bodene ble flyttet opp i bygatene. Her gjorde landkrabbene fiskernes mat til nasjonalrett.

London eye

Nå sitter vi i London eye, det er utrolig utsikt herifra det er nesten som i et fly når du sitter på toppen. London eye er et stort pariserhjul som ligger like ved Themsen i London. Det er Europas største pariserhjul med en høyde på 135 meter. Den har 32 «øyer».

 

torsdag 24. oktober 2013

1. dag i London

Hei, nå har vi nettop vert i Madame Tussaud. Madam Tussaud er et museum med voksdukker, voksdukkene ser nesten helt lik ut som den kjendisen den skal forestille.Vi tokk blantannet bilde med Dronning Elisabeth, Barack Obama, Elvis Prestely og  Will.i.am. Dokkene så sykt ekte ut, og vi motte vente ganske lenge i kø. Det var kjederlig.
 

onsdag 23. oktober 2013

LItt fakta om Storbritannia

Storbritannia, offisielt Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland er et land i Vest-Europa. De har konge og hovedsaden er London. Arealet er 244 820 kvadratkilometer. Det er 61 284 806 innbyggere i Storbritannia.

Dette er flagget deres:

Fil:Flag of the United Kingdom.svg  

tirsdag 22. oktober 2013

Til London

Hei, nå sitter vi på flyplassen i Reyskjavik. Vi skal reise til London i England, flyet går kl.12.00 og lander igjen kl.15.00. Vi flyr med Icelandair 450, det koster 958kr.

.

god morgen

Hei, i går kveld gikk vi rundt i Reikjeavik. Vi tok en tur til Hallgrimskirken.Det er den største kirken på Island. Den er 74.5 meter høy, og når du går inn i kirken ser det ut som du er i en katedral. Etter vi var i kirken sat vi på en bar. når vi sat på baren hørte vi litt på språket, og det høres ut som vikinger som festet, de bruker også veldig mye i i det de sier.

ltt fakta

Island er en republikk som ligger på ei øy i Nordatlanteren på den midtatlantiske ryggen, like syd for polarsirkelen. Landet har omtrent 320 000 innbyggere, og et areal på 103 000 km².

middag

nå sitter vi ved middagsbordet etter rideturen. Nå har vi tenkt til å smake på nasjonalretten til Island, den heter hakarl.

Det er vist tørket haikjøtt som egentlig er giftig men er gravd ned i jorda sån at giften blir borte.

2dag

Vi har stått opp, spist nyderlig frokost på hotellet! Det var akuratt det vi trenkte før en lang ridetur på islandshester. Det blir sykt gøy! Det syntes Erna isåfall.vi skal ri ikke så langt fra hovedstaden Reykjavík. Her ser du et bilde av hestene vi re på.

Første dag i Island

Nå har vi tatt en tur til Askja (stratovulkan). Guiden fortalte at den var hele 1516 moh. og siste utbrud var i 1961.
Vi badet ikke fordi det var overfult av mennesker. Det var litt av en røff tur til Askja. Men nå er vi tilbake til hotellet og spiser lunsj.
..

Flytur til Island

Erna og jeg sto opp kl.04:25. Etter en lang reise kom vi til flyplassen på Island.
Nå har vi ankommet hotellet, vi har romnummer 217.Hotell

Reiseplan


 
Hei, Vi heter Erna og Jens og skal besøke et land i hver religion i Europa.
Her er vår reiseplan :
Først drar vi til Island,
Så drar vi til England,
Neste land er Russland,
Til sist drar vi til Kypros.